Îndepărtați manual zăpada din jurul arbuștilor pentru a reduce presiunea asupra plantelor

5 dec. 2023

Vara nu mai este vară. Toamna nu mai este toamnă. Iarna nu mai este iarnă. Nici zăpada nu mai este cum era în urmă cu doar câțiva ani. Un motiv în plus ca să vă protejați grădina în sezonul rece.

zapada gradina

Zăpada care se acumulează pe ramuri poate să devină grea și să exercite presiune asupra lor, ceea ce poate duce la ruperea sau îndoirea acestora, afectând astfel sănătatea și aspectul plantelor.

Îndepărtarea zăpezii în mod delicat reduce această presiune și ajut[ la menținerea formei naturale a arbuștilor. Totuși, este esențial să fiți foarte atenți în timp ce îndepărtați zăpada pentru a nu provoca mai multe daune. Pentru a îndepărta zăpada puteți folosi o mătură moale sau foarte ușor cu mâna, cu grijă să nu rupeți ramurile.

De fiecare dată când proiectăm o grădină analizăm cu maximă responsabilitatea poziția tuturor elemntelor care pot influența condițiile în timpul unor evenimente meteo extreme. Imobile. Garduri. Arbori. Poziție topografică. Dorința beneficiarului de a obține pe termen lung un gard verde de protecție.

Zonele în care zăpada poate troieni nu sunt stabile. Este suficient ca vecinii să renunțe la bradul de lângă gard pentru a construi un spațiu de relaxare sau de depozitare. Sau, la câteva străzi distanță, să se ridice un bloc cu mai multe etaje. Am întâlnit situații în care întreaga grădină a fost în pericol datorită schimbării gardului către stadă. Gardul înalt și vechi din scânduri, cu distanță între ele, a fost înlocuit cu unul scund și continuu din tablă.

Gardurile vii realizate din arbuști necesită un anumit timp pentru a crește și a forma o barieră solidă și densă. Timpul necesar pentru ca o gard viu să se dezvolte depinde de mai mulți factori, cum ar fi tipul de arbust utilizat, condițiile de creștere, îngrijirea și mediul înconjurător.

Arbuștii folosiți pentru gardurile vii sunt selectați de obicei în funcție de viteza de creștere, densitatea frunzișului și capacitatea de a forma o bariere consistentă. De exemplu, arbuștii de tuia, leylandi sau alți arbuști de aceeași categorie sunt aleși adesea pentru gardurile vii datorită creșterii rapide și a capacitații lor de a se ramifica dens. Pentru a putea face față perioadelor critice, noi recomandăm de fiecare dată ca arbuștii aleși pentru a fi plantați să aibă o mărime minimă. Un arbust cu o rădăcină puternică va fi mai rezistent.

În general, gardurile vii pot începe să ofere o anumită formă de protecție și intimitate în câțiva ani de la plantare, dar pentru a obține o barieră completă și densă, este posibil să fie necesar mai mult timp, de obicei câțiva ani, chiar și până la o decada, în funcție de specie și condițiile de creștere. Îngrijirea corespunzătoare, care include tăierea regulată și îngrijirea plantelor, poate accelera procesul de dezvoltare a gardului viu.

Până când arbuștii din grădină ajung la maturitate, au nevoie de sprijin suplimentar în timpul sezonului rece cu ninsori abundente. Îndepărtați manual zăpada din jurul arbuștilor pentru a reduce presiunea asupra plantelor. În situația în care sunt expuși unor zone de troienire puteți amplasa temporar un gard parazăpadă pentru a-i proteja.

Prezența unui coapc în curtea casei este benefică pentru întreaga familie. Cu condiția să fie îmbrățișat de mai multe ori pe săptămână Fiecare dintre noi am auzit cu siguranță cel puțin o dată despre un…

O căsuță pentru păsări adaugă un element estetic plăcut grădinii și oferă păsărilor un mediu sigur și confortabil. Atunci când ai alături un profesionist în peisagistică și grădinărit vei afla cu siguranță cât de relaxant…

Vara nu mai este vară. Toamna nu mai este toamnă. Iarna nu mai este iarnă. Nici zăpada nu mai este cum era în urmă cu doar câțiva ani. Un motiv în plus ca să vă…

Funzele căzute de pe arbusti se descompun și adaugă materie organică în sol care îi îmbunătățește fertilitatea și îl hrănește cu substanțe nutritive esențiale. Procesul de descompunere a frunzelor și altor materiale organice căzute de…

Plantarea gazonului natural în curți are o serie de beneficii atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea umană. absorbția apei: gazonul permite pătrunderea apei în sol, contribuind astfel la reducerea riscului de inundații prin absorbția…

Susținerea naturii urbane este esențială pentru o comunitate sănătoasă, pentru mediul înconjurător și pentru bunăstarea noastră generală. Pe măsură ce orașele devin din ce în ce mai populate și dezvoltate, promovarea naturii în mediul urban…